Strikkefestivalen på Fefor ser dagens lys

Det var en gang, for sånn cirka 8 år siden, at Hotellgeneralen, Anne Grethe Horten på Fefor Høifjellshotell, fikk den glimrende ideen å lage strikkefestival langt oppe i den Norske Fjellheimen. Men Anne Grethe trengte hjelp og kontaktet Kari Hestnes som sa ja til å bli Strikkegeneral og så snekret de sammen den første Strikkefestivalen på Fefor. Siden har det blitt 5 strikkefestivaler til. Nå har Hege Dagestad og May Britt Zamori overtatt stafettpinnen og den 7. er under planlegging. Så nå kan du begynne å glede deg til neste strikkefestival hvor du kan møte likesinnede som elsker å snakke om det de liker aller best, nemlig å STRIKKE!

 

Sett av helgen 24. - 26. april 2020 så kan du også få oppleve en lærerik, inspirerende og avslappende helg i historiske omgivelser.

Faglig kompetanse og skaperglede

Det er viktig for oss å kunne tilby høy faglig kompetanse, samtidig som at alle skal kunne føle seg ivaretatt og sett. Her har vi invitert mange av Norges mest kjente designere som villig deler av sine erfaringer og sin kunnskap. Hvert år kommer vi med nye foredrag og workshops hvor du kan lære nye teknikker, få ideer til egne design eller bare bli inspirert.

Spennende butikker og mingling

I pausene kan du ta med deg strikketøyet og besøke Utsikten Strikkekafe i resepsjonsområdet. Her finner du Håndarbeidsstua som har med seg garn og strikketilbehør i alle regnbuen farger. Her vil også kursholdere selge sine bøker og vise sine strikkemodeller. Her kan vi alle møtes til en prat over en kopp kaffe eller te med husets velsmakende hjemmebakst ved siden av.

Uten mat og drikke

Maten på Fefor må vi ikke glemme, den tilberedes fra bunnen av i husets eget kjøkken

- av et kokkelag som er genuint og lidenskapelig opptatt av de kulinariske verdier, og den estetiske opplevelsen av måltidet. Her er er det en herlig overflod av matopplevelser, hver dag byr hotellet oss på følgende:

Dugurden (fra gammelt: Dagverd) - varme og kalde retter fra kl. 7.30 - 12.00. Sikrer deg null stress for å rekke frokost - og du må gjerne besøke buffeten mer enn en gang utover formiddagen

- vi setter fram flere varmretter etterhvert. 

Eftaskaffen kl. 14 - 16.00 serveres fra egen buffet i Utsikten Strikkekafeen men du kan nyte måltidet hvor du måtte ønske. Her få du et godt gammeldags kaffebord med hjemmelagde kaker og småretter - alt etter kokkens innfall den dagen!

Kveldsbuffeten kl. 19.00 er dagens største buffet. Her finner du koldtbord, og varme middagsretter for enhver smak. Og selvfølgelig en dessertbuffet med søte fristelser.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Strikkefestivalen på Fefor 2020

 

 

 

Det er alltid hyggelig å komme til Fefor. Omgivelsene med de vakre, snedekte fjellene, stuene, atmosfæren i hele hotellet er helt fabelaktig. Betjeningen er alltid imøtekommende og hyggelige. Maten er farlig god. Jeg gleder meg allerede til neste år.

Denise Samson

Strikkefestivalen på Fefor har blitt et arrangement jeg virkelig gleder meg til å være med på. Her møtes strikkere fra hele landet til tre herlige dager i en trivelig atmosfære. Høyfjellshotellet i dragestil ligger vakkert til mellom Rondane og Jotunheimen, og er en hyggelig ramme om arrangementet med sine tykke tømmervegger og mange historiske fotografier på veggene. Maten er også prima. Her møtes både gamle travere som har deltatt mange ganger, og nye strikkevenner. Selv er jeg imponert over hvor mye strikkekompetanse som møtes på denne festivalen. I tillegg til foredrag og kurs / workshops kan deltagerne boltre seg i en rekke småbutikker som har et stort utvalg av garn, bøker, oppskrifter og tilbehør. Og man kan alltid sette seg ned i strikkekafeen og slå av en prat - med en rekke dyktige designere, eller andre strikkevenner. Hit kan man komme alene, eller sammen med andre. Alle blir tatt godt i mot.

Nina Granlund Sæther

En helt fantastisk helg sammen med supre mennesker. Nydelig mat, koselig atmosfære. Alt i alt uforglemmelig helg.

Unni

  • Facebook Social Icon