Foredrag - og kursholdere 2020

Her er en oversikt over foredragsholdere for Strikkefestivalen.

May Britt Bjella Zamori - Strikkegeneral

May Britt Bjella Zamori er entusiastisk over alt som har med håndarbeid å gjøre. Dette har ført til at hun leverer egne design til ukepressen, men også at hun oversetter håndarbeidsbøker, og er fagkonsulent og tegner diagrammer for andre forfattere av strikke- og heklebøker. 

Hun er like flink med heklenålen, som med strikkepinnene. Det resulterte i hennes første bok som kom ut i 2017, «Hekling i tykt og tynt». I år kom hun ut med boken «Hekling til hverdag og fest». Den som tror hekling er forbeholdt duker og gardiner, bør ta en kikk i bøkene for å se hvor anvendelig heklede plagg egentlig kan være!
 

mbbdesign.no

https://www.instagram.com/mbbdesign/ 

https://www.facebook.com/heklingityktogtynt/ 

zamori@online.no

zamori@online.no

Hege Dagestad - Strikkegeneral

Hege Dagestad er en av festivalens Strikkegenerealer.
Hun har strikket siden før hun begynte på skolen, men er mest opptatt av plantefargingens magiske verden, der hun holder flere kurs i året innen temaet. Hun farger forøvrig mye for salg i nettbutikken, på messer og egne strikkeprosjekter.
I år skal hun holde kurs i "Trådknapper og Dorsetknapper"under festivalen!
Følg gjerne den nye fb-siden, "Knappelaging" her: https://www.facebook.com/Knappemakeren/?modal=admin_todo_tour


Du kan følge henne her:

https://www.facebook.com/gullhespa/ 
https://www.instagram.com/gullhespa/?hl=nb

hege@skogensgull.com

Kari Hestnes

Et liv med strikkedesign

 

Strikke har Kari gjort siden hun var 6 år, og det har hun fortsatt med siden.

Allerede tidlig på 80 tallet etablerte Kari seg som freelance strikkesdesigner og designet blandt annet for Dale, Drops, Garnglede og de fleste av ukebladene.

Etter ett års opphold i Danmark hvor hun arbeidet som agent for en rekke Italienske spinnerier fikk hun jobben som markedssjef på Dale fabrikker, hvor hun fikk innblikk i norsk garnproduksjon og lærte bransjen enda grundigere å kjenne. Når hun flyttet tilbake til Oslo startet hun butikken Colours, hvor hun arbeidet med farge- og stilanalyse i en årrekke. Der solgte Kari også garn i alle regnbuens farger og mange lærte seg å sette pris på den fargerike butikken i Vika. Der møtte hun også sin mann, Per, som introduserte henne for alpakka og hun falt pladask både for alpakkafiberen og mannen!

Lektor Tørrdals favorittuttrykk Du Store Alpakka ble et naturlig navnevalg for bedriften Per og Kari startet sammen i 1999. De ville introdusere alpakka til det norske folk!

De startet opp med to tomme hender og massevis av pågangsmot og arbeidslyst. Firmaet vokste, år etter år og da de solgte firmaet i 2012 solgte de litt over 30 tonn alpakkagarn i året. Kari arbeidet først og fremst som strikkedesigner, men hadde også hovedansvaret for å sette sammen garnkolleksjonen og utarbeide fargekart i tillegg til å fotografere kolleksjonene. 

Fotograferingen ble etterhvert mer og mer fasinerende og i dag arbeider hun som fotograf i tillegg til å arbeide som strikkedesigner. Kari har også en egen nettside hvor hun selger sine oppskrifter, bøker og strikkepakker: www.karihdesign.com.

Kari her vært strikkegeneral for strikkefestivalen i 5 av de 6 foregående årene strikkefestivalen har vært arrangert.

kari@balanzen.no

Tove Lindtein

Tove Lindtein er en lidenskapelig og entusiastisk strikker og er opptatt av variasjonen i motebildet. Gleden med å strikke og at vi kan skape egne plagg er hun mest opptatt av, dette har nå resultert i utgivelse av bok på Cappelen Damm høsten 2019, «LINDTEINstrikk med stil». Der finner du et variert utvalg av gensere, jakker og topper som passer perfekt til byturer, kjølige høstkvelder eller til romantiske sommerkvelder. Hun har også designet den populære Lindteingenseren og hatt flere frilansoppdrag for garnleverandører, butikker og magasiner.

Linda Marveng

Lindas strikkebok “To rett, en vrang. Designstrikk” kom ut i 2012. Hun har bodd over 15 år i London og jobbet for Rowan Yarns som Design Consultant og hos garnbutikken Loop. Hennes bakgrunn er i kunsthistorie, men strikket har Linda gjort siden hun var ung og drømte om å bli designer. Etter mange år med PR og markedsføringjobber i arkitekturbransjen i London vendte hun tilbake til drømmen sin. Nå designer Linda for norske firmaer som Familien og Hillesvåg Ullvarefabrikk, men også for utenlandske som The Fibre Company, Di Gilpin, The Little Grey Sheep, Interweave Knits og knit.wear. Hun holder workshops, oversetter og formaterer strikkeoppskrifter, sistnevnte for norske blader og designere.

Du finner Linda på disse stedene:
Blogg (engelskspråklig): http://www.marveng-puckett.com/wordpress/
Ravelry (med engelskspråklig gruppe): https://www.facebook.com/linda.marveng
Facebook: https://www.facebook.com/linda.marveng
Pinterest: https://no.pinterest.com/lindamarveng/
Instagram: https://www.instagram.com/lindamarveng/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCetAmeuFTFXTBt7Nsn5QdUw

http://www.marveng-puckett.com/wordpress/

Helle Siggerud

Helle Siggerud sa opp en god jobb som kommunikasjonsrådgiver for å begynne på en utdannelse som bunadtilvirker og utgi egne design. Våren 2018 utga hun boken Strikk til alle tider på Cappelen Damm. Hun driver i dag en liten systue på Lørenskog hvor hun syr bunader ved siden av å utvikle nye strikkedesign.

Helle Siggerud
 
Forfatter, strikkedesigner, bunadtilvirker, blogger
Mobil: 959 08 678
Epost: hel-sigg@online.no
Strikk til alle tider, Cappelen Damm
Web: Helles-syskrin.blogspot.com
Lik og følg Helles Syskrin på Facebook og Instagram

hel-sigg@online.no

Please reload